Ifjúsági Tábor Tiszabecsen

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Ugyan a nyárnak már vége van és a klasszikus táborozási időszaknak is, de a szeptember még tartogatott pár meleg napot, ezért idén ősszel Alapítványunk tábort szervezett 13 ukrajnai fiatalnak. 

A táborhelyünk a vadregényes „szőke” Tisza partján, Tiszabecsen a Vidám Delfin Kemping és Panzió területén volt. A becsekkolás, a szobák elfoglalása és az ebéd után bele is vetettük magunkat a kalandokba, hiszen már rögtön az első nap csodálatos élményeket tartogatott számunkra, mégpedig vízitúrát! Mielőtt nekivágtunk volna az evezésnek, túravezetőnk rövid oktatást tartott kis csapatunknak, hogy mindenki épségben érjen célba és „ússza” meg a kenuzást. Az oktatás és a sporteszközök kiválasztása után kisbuszokba szálltunk és négy személyes kenukban nekivágtunk az öreg Túr folyó felfedezésének. Csodálatos természetben és madárcsicsergésben haladtunk előre az itt-ott vadregényes folyón, ami néha kihívások elé állított bennünket.

Nem volt hiány fák alatt kúszásból limbózásból és persze borulásokból sem. Tizenkét kilométeres utunk felénél pihenőt tartottunk, strandoltunk és egy mókás csapatépítő játék után folytattuk a kalandos túrát.

A táv második felére már összeszokott csapatok lévén könnyebben vettük az akadályokat és hamar meg is érkeztünk a célba, ahonnan jóleső fáradtsággal

visszaindultunk szálláshelyünkre. A vacsora után szabadfoglalkozás következett, majd a nap megkoronázásaként a gyerekeknek kemencés lángossal kedveskedtünk.

Második napunk sem telt lazsálással, hiszen az izomláz sem tántorított el minket egy jó kis kalandparkozástól. A nap ismét oktatással kezdődött, amely elengedhetetlen feltétele volt annak, hogy mindenki bele vesse megát lombkoronák meghódításába.

A fiatalok többféle nehézségi szinten próbálhatták ki magukat. Többeket kihívások elé állított a többméter magas fákon lévő akadálypálya. A határaikat feszegették, de ennek ellenére volt, aki nem csak egy, hanem az összes pályát kipróbálta és sikerrel teljesítette.

A program után megebédeltünk és elkezdtünk összecsomagolni, hiszen ezzel gyermek és ifjúsági táborunk végéhez értünk. A hétvégi aktív pihenés után, teli élményekkel búcsúztunk egymástól.

Már alig várjuk, hogy elreppenjen egy év és jövőre ismét találkozva újabb kalandokban lehessen részünk.

További bejegyzések

Sarajevo (22-24 May)

Belgrád, irány Szarajevó! Május 22-én hajnalban útra keltünk Szarajevóba, a Miljacka folyó által szegélyezett városba. Még aznap felvettük a kapcsolatot a svájci Caritas-szal és egy

Belgrade (13-15 May)

Előző posztunkban beszámoltunk nektek szabadkai látogatásunkról és az ottani élményeinkről. Ez azonban csak a kezdet volt, hiszen nem sokkal később Belgrád lett az úti célunk.

en_GBEnglish (UK)