Pravoszláv Karácsony a Kalunba Nonprofit Kft-vel

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Hírfolyamunkat ismét egy Karácsonyi programbeszámolóval folytatjuk, melynek főszereplői megint a gyerekek voltak.

Novemberben már lázasan készülődtünk a karácsonyi időszakra és azon törtük a fejünket, hogy vajon, hogyan tudnánk a karácsonyt/Mikulást még különlegesebbé tenni azon ukrán menekültek számára, akik ezen időszakot hazájuktól távol kell, hogy töltsék.

Ahogy tavaly, úgy idén is felvettük a kapcsolatot a Kalunba Nonfprofit Kft-vel és hozzájuk kapcsolódva, közösen ünnepeltük meg az ortodox Pravoszláv Mikulást.

A rendezvénynek a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben, Budapest első fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézója adott otthont, ahol aprósütemények, meleg tea és üdítő mellett ünnepeltük meg Szent Miklós napját.

A Haza-Talál Menekülteket Segítő Alapítvány idén is csomagokkal készült a gyerekek számára, akik csillogó szemekkel bontogatták ki a Mikulás zsákocskákat, szüleiknek mutogatva a bennük lapuló kincseket.

További bejegyzések

Szarajevó (máj 22-24)

Belgrád, irány Szarajevó! Május 22-én hajnalban útra keltünk Szarajevóba, a Miljacka folyó által szegélyezett városba. Még aznap felvettük a kapcsolatot a svájci Caritas-szal és egy

Belgrád (Május 13-15.)

Előző posztunkban beszámoltunk nektek szabadkai látogatásunkról és az ottani élményeinkről. Ez azonban csak a kezdet volt, hiszen nem sokkal később Belgrád lett az úti célunk.

hu_HUMagyar